Fusteria Ebenisteria Eben Andorra. Crta. de la Comella, 31 – Nau nº 2 del Ribal. AD500 Andorra la Vella. Principat d'Andorra. A Fusteria Eben Andorra fem portes d’entrada en tauler estratificat de fusta d’alta densitat Es tracta de la darrera evolució en portes d’entrada de fusta. La base és la mateixa que en les de tauler impermeable els panells de la cara exterior son taulers estratíficats de fusta d’alta densitat de reconegudes marques. Aquest tipus de panell interiorment està constituit per fibres de paper tractades amb resines termoendurides, comprimides a altes presions i altes temperatures, amb un revestiment exterior d’alta resistència a la radiació UV i als agents atmosfèrics. Al tractar-se de panells amb la seva pròpia protecció UV no es necessita d’un tractament de vernissat de la fusta ni un manteniment periòdic. Fusteria Ebenisteria Eben Andorra. Crta. de la Comella, 31 – Nau nº 2 del Ribal. AD500 Andorra la Vella. Principat d'Andorra. Fusteria Eben Andorra fem escales interiors de fusta. La funció bàsica d’una escala és la de comunicar diversos espais situats a diferents altures. Però la seva importància, clau en la distribució, fa d’ella un element essencial de l’arquitectura del lloc i una peça escultòrica en molts casos. Servicios: Empresas Interiorismo Andorra, Carpintería Madera Andorra, Carpinteros Andorra, Ebanistas Andorra . Tot tipus de treballs de fusteria i ebenisteria, de tipus industrial i per a particulars. Mobiliari de cuina. Un amplíssim ventall d'electrodomèstics. Mobiliari de bany. Reformes integrals de vivendes. Serveis de disseny de... Servicios: Empresas Interiorismo Andorra, Carpintería Madera Andorra, Carpinteros Andorra, Ebanistas Andorra, …

L’ebenisteria és una especialitat del treball de la fusta

L'ebenisteria és una especialitat del treball de la fusta en la qual per mitjà del tallat, tornejat, llaurat, acoblament i encolat s'elaboren mobles en fustes fines, especialment en eben (també anomenat banús), de la qual pren el nom. Els dos models tradicionals més comuns d'ebenisteria són el xinès i l'europeu.

L’ebenisteria és una especialitat del treball de la fusta en la qual per mitjà del tallat, tornejat, llaurat, acoblament i encolat s’elaboren mobles en fustes fines, especialment en eben (també anomenat banús), de la qual pren el nom.  Els dos models tradicionals més comuns d’ebenisteria són el xinès i l’europeu.

Els xinesos en particular han desenvolupat cents de tipus de juntes i els seus mobles sovint s’aguanten sense cola, ni claus.  Les eines típiques d’aquest ofici són principalment de tall, llaurat, tornejat i poliment: xerracs, serres de bastidor, garlopes i ribots, etc.  Els productes característics cobreixen tota la gamma de mobles fins com són les calaixeres, prestatges, passamans d’escales, biblioteques, etc.

Als treballadors d’aquesta especialitat se’ls anomena ebenistes.  

Història de l’Ebenisteria .  Com amb la pedra, fang, i parts d’animals, la fusta va ser un dels primers materials treballats pels homes primitius. El desenvolupament d’una civilització sol anar lligat a l’augment del grau de destresa en el treball dels materials.  Dues civilitzacions antigues hàbils en l’ús de la fusta van ser els Egipcis i els xinesos. El treball de la fusta és descrit en molts de dibuixos de l’antic Egipte. També hi ha còpies del treball dels antics egipcis, com cadires, que encara existeixen. El metall usat pels egipcis era probablement el bronze, o el coure, perquè l’acer encara no s’havia inventat.  Lu Ban i la seva esposa, la senyora Yun són considerats els precursors dels treballs de fusta a la Xina. Es diu que Lu Ban va dur la garlopa i altres instruments a la Xina. Els seus ensenyaments estan continguts en el Lu Ban Jing (manuscrit de Lu Ban), encara que probablement va ser escrit 1500 anys abans de la seva vida. Aquest llibre descriu com es construeixen diferents objectes. També conté instruccions molt extenses sobre el Feng Shui. Gairebé no esmenta res de la complicada ebenisteria xinesa sense cola ni claus per la qual els mobles xinesos són tan famosos.